هدف رشته مشاوره ، تربیت نیروی انسانی متخصص برای ارایه خدمات مشاوره ای به منظور ارتقای سلامت روان افراد جامعه از کودکی تا پیری می باشد.هدف هریک از گرایش های مختلف مشاوره به شرح زیر است:
الف- مشاوره شغلی:
ب - مشاوره مدرسه: هدف از ایجاد این گرایش تربیت مشاوران متخصص با رویکردهای علمی، بومی و اسلامی به منظور ارایه خدمات مشاوره در مراکز آموزشی می باشد به نحوی که به افراد در حال تحصیل کمک شود حداکثر سازگاری و پیشرفت تحصیلی را داشته باشند. هدفهای این گرایش به این شرح می باشد: 1- شناسایی عوامل مخل بهداشت روانی در مراکز آموزشی و کنترل آن. ج- مشاوره توان بخشی: هدف این گرایش تربیت نیروی انسانی متخصص به منظور کمک های روان شناختی به افراد آسیب دیده اجتماعی در زمینه های مختلف جسمی و روانی با هدف توانمند سازی روان شناختی آنها می باشد. هر آسیبی خودبخود آسیبهای روان شناختی نیز به دنبال دارد که بی توجهی به آن می تواند انواع درمانهای جسمانی و اجتماعی را محدود نماید. هدف های تربیت متخصصان مشاوره توان بخشی عبارت است از پرورش نیروهای ماهری که بتوانند: 1- در باز توانی افراد معتاد و خانواده های آنها ماهرانه ایفای نقش تمایند. 2- کمک به بازتوانی روان شناختی افراد دارای بیماری های صعب العلاج جسمانی و روانی. 3- مشاوره توان بخشی به سالمندان. 4- مشاوره توان بخشی به خانواده های زندانیان. 5- مداخله در بحران روان شناختی ناشی از بروز حوادث طبیعی و غیر طبیعی مانند زلزله ، آتش سوزی و.... 6- مداخله در خودکشی و و پیشگیری از آن. د- مشاوره خانواده: هدف از ایجاد این گرایش تربیت نیروی انسانی متخصص و ماهر با رویکردهای علمی، بومی و اسلامی به منظور ارتقاء، استحکام و سلامت خانواده و مداخله درمانی به منظور رفع جنبه های آسیب زای آن می باشد. هدف این گرایش تربیت افراد ماهر و توانمند ی است که بتوانند فعالیت های زیر را داشته باشند: 1- مشاوره پیش از ازدواج. 2- درمان تعارض های زناشویی.
|
کاربردها ، کار آفرینی و سازمانها مرتبط با رشته مشاوره: از آنجا که هدف گرایش های مشاوره رشد، پیشگیری و درمان است دارای کاربرد وسعیی در سطح جامعه می باشد. همه مردم درای توانمدی هایی هستند که برای رشد نسازمند مشاوره و راهنمایی می باشند ، گروهی در معرض خطر هستند که برای پیشگیری نیازمند مشاوره و راهنمایی هستند و گروهی دیگر نیز در زندگی شخصی دچار گرفتاری های ارتباطی و رولن شناختی شده اند که نیاز مند درمان هستند . بنابر این همه مردم در هر موقعیتی نیازمند خدمات مشاوره ای می باشند. فارغ التحصیلان مشاوره بسته به میزان دانش ، تجربه و مهارت می توانند در تمام سازمانها خدمات مشاوره ای ارایه دهند.به طور اختصارسازمانهای مرتبط باهریک از گرایشهای مشاور که دانش آموختگان می توانند در آن خدمات مشاوره ای ارایه دهند به شرح زیر است. الف- مشاوره شغلی: وزارت کار، ادرات کار و کاریابی، مراکز کاریابی، سازمان فنی و حرفه ای ، مراکر حرفه آموزی زندانها، مراکز خود اشتغالی کمیته امداد و سایر مراکز خیریه، کلیه مراکز صنعتی و سازمانی ، مراکز کار درمانی، مراکز مشاور خصوصی ب- مشاوره مدرسه: کلیه مراکز آموزش و پرورش از پیش دبستانی تا دبیرستان،مراکز مشاوره دانشگاه ها، مراکز آموزشی غیردولتی ، مراکز راهنمایی تحصیلی غیردولتی، کلیه سازمانهای آموزشی ، مراکز مشاوره خصوصی. ج- مشاوره توان بخشی: دانش آموختگان این گرایش در سازمانهای بسیاری می توانندخدمات مشاوره ای ارایه دهند که برخی از آنها عبارتند از ، کلیه مراکز بیمارستانی به حصوص مراکز بیماری های صعب العلاج ، هلال احمر، سازمان زندانها، مراکز مشاوره پلیس و نیروی انتظامی، در دادگاه های اطفال ، در مراکز دادگاهی برای کمک روان شناختی به بزه دیدگان ، مراکز اصلاح و بازپروری بزهکاران.مراکز پیشگیری از جرایم مربوط به قوه قضاییه، مراکز باز پروری معتادان، مراکز سالمندان، مراکز نگداری از معلولان جسمی حرکتی، مدارس کودکان اهسته گام...... ج- مشاوره خانواده: دانش آموختگان این گرایش می توانند با سازمانهای زیر همکاری حرفه ای داشته باشند. دادگاهای خانواده به منظور پیشگیری از طلاق و مشاوره حین طلاق و پس از طلاق، مشاوره پیش از ازدواج در کلینیک خصوصی، مراکز معاینات پیش از ازدواج، بازتوانی خانوادهای آسیب دیده ناشی از اعتیاد، زندانی شدن در مراکز اصلاحی و تادیبی. |
|