به منظور ایجاد و توسعه همکاری های مشترک بین سازمان نظام روان شناسی و مشاوره ایران و اداره کل پیشگیری های فرهنگی و اجتماعی نشست مشترکی به منظور امضا سند همکاری مشترک در محل معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم برگزار گردید. در این نشست آقای امیری اصفهانی قائم مقام محترم معاونت، دکتر زنگانه مدیرکل پیشگیری های فرهنگی و اجتماعی، دکتر مسجدی مدیرکل پیشگیری های مردمی و مشارکت مدنی و همکاران معاونت به همراه دکتر اللهیاری رئیس سازمان نظام روان شناسی و مشاوره ایران، دکتر رفیعی پور معاون پشتیبانی سازمان حضور داشتند. در ابتدای جلسه آقای امیری ضمن عرض خیر مقدم و تبریک اعیاد گذشته، به مبحث مهم پیشگیری و نقش فوق العاده آن در دستیابی به جامعه سالم اشاره نمودند و بیان کردند که در قوه قضائیه هم این موضوع جزء اولویت های اصلی می باشد و با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص پیشگیری و در نظر گرفتن دو تاکید ویژه ایشان یعنی داشتن رویکرد علمی و مشارکت و معاضدت سایر دستگاه های مسئول این معاونت در این راستای فرمایشات معظم له حرکت نموده است. ایشان بر نقش بی بدیل مشارکت مردمی و نخبگان در فرایندهای پیشگیری تاکید نمودند.
در ادامه دکتر مسجدی مدیر کل پیشگیری های مردمی و مشارکت های مدنی ضمن عرض خیر مقدم بیان داشتند که در معاونت اجتماعی با توجه به سابقه 5 ساله نگاه تخصصی به موضوعات وجود دارد و حضور افراد علمی و با تجربه در معاونت به عنوان نقطه اتکای این مجموعه می باشد. همچنین علوم روانشناسی و مشاوره علاوه بر فارغ التحصیلان، در حال حاضر 240 هزار دانشجو در سراسر کشور دارد که در آینده اعضای بالقوه سازمان نظام روانشناسی خواهند بود که این موضوع برنامه ریزی مناسبی مبتنی بر آینده نگری را می طلبد و اگر برنامه ریزی درستی صورت گیرد این 240 هزار نفر می توانند سفیرانی برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی در کشور باشند. این موضوع زمانی اهمیت پیدا می کند که آمار وزارت بهداشت در حوزه اختلالات روانی بین 20 تا 30 درصد است و با این حساب حداقل 10 میلیون نفر نیازمند در یافت خدمات ویژه هستند. امضا این سند همکاری می تواند نوید بخش همکاری های مشترک و برنامه ریزی شده موثری در حوزه آسیب های اجتماعی باشد.
سپس آقای دکتر اللهیاری رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور ضمن تشکر از برگزاری این جلسه به بیانات مقام معظم رهبری مدظله در دیدار اعضای شورای مرکزی سازمان با معظم له اشاره نمودند و بیان داشتند که رهبری چهار رهنمود اساسی شامل 1- اهمیت دین محوری و پایبندی مذهبی در مجموعه کارهای سازمان 2- ضرورت توجه به اخلاق حرفه ای و قابل اعتماد بودن روان شناس و مشاور 3- حساس و خطیر بودن کار روانشناسی و مشاور و 4- اهمیت و ضرورت مراجعه افراد و خانواده ها به روان شناس و مشاور بیان فرمودند که در خصوص رهنمود آخر ایشان فرمودند که ما امیدواریم که این پیام ما و این حرف به گوش مردم برسد و این نیاز را احساس کنند. دکتر اللهیاری ادامه دادند اکثر سازمان های صنفی تخصصی همچون نظام پرستاری، نظام مهندسی، نظام روانشناسی و مشاوره و... بعد از انقلاب شکل گرفته اند که این نشان از اعتماد جمهوری اسلامی ایران به متخصصین می باشد. ایشان در ادامه توضیحاتی در خصوص توانمندی ها و ظرفیت های سازمان ارائه نمودند و ابراز امیدواری کردند که این قابلیت ها بتواند در همکاری با معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه مورد استفاده قرار گیرد و پیشنهاد تشکیل کمیسیون روان شناسی و پیشگیری را مطرح نمودند که ذیل آن می توان کارگروه های مختلفی در این کمیسیون ایجاد نمود.
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور در ادامه اعلام نمودند که این سازمان آمادگی همکاری مشترک نظارتی با معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در حوزه های فنی و تخصصی روانشناسی و مشاوره دارد. ایشان همچنین از آمادگی سازمان بمنظور استانداردسازی، اجرا و نظارت بر مداخله های قبل از ازدواج، حین طلاق و کاهش آسیب های پس از طلاق خواهد داشت. وی باتوجه به تاکید مقام معظم رهبری (مدظله) در حوزه پیشگیری گفتند که از آنجایی که احساس امنیت از خود امنیت مهمتر و پیچیده تر است ، سازمان طرح کاملی را در حوزه احساس امنیت اجتماعی آماده نموده است که تقدیم معاونت می نماید تا مرکز سنجش و رصد احساس امنیت اجتماعی شهروندان با مشارکت طرفین و سایر ذینفعان ایجاد و نتایج آن بصورت مستمر در اختیار مسئولان مرتبط قرار گیرد شود.
در انتهای این جلسه سند همکاری مشترک بین اداره کل پیشگیری های فرهنگی و اجتماعی قوه قضاییه و سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور امضا و مبادله شد.